Nr.4Ianuarie 2012 Extravaganțe
MuzicăConcert Tarja Turunen la Sala Palatului
Regina metalului finlandez, aşa cum este supranumită, se află în turneul What Lies Beneath Final Tour, promovând cel mai recent material discografic lansat.
CarteOchi holbaţi şi păr vâlvoi
Purtând subtitlul „Experimente medicale ciudate care ne-au salvat viaţa”, cartea nu este o istorie a medicinei în sensul clasic al cuvântului.
CarteScrisori de dragoste pentru o prinţesă chineză
Există cărţi care te pot înspăimânta prin adevărul lor, cărţi care se aşază sub piele şi de care nu te poţi despărţi, cărţi traumatizante sau cele care te fac să ajungi mai repede la ceea ce nu ştiai că eşti, cărţi mai grele decât pământul.
CarteCronică de carte "Cabana memoriei" - Tony Judt
Igor Mocanu şi Ema Stere au analizat, în parte, "Cabana Memoriei", cartea scrisă de de Tony Judt si apărută la Editura Polirom.
OraşExpoziţie fotografie: 22/22. Bucureştii manifestărilor de stradă din anii 1989-1990
Expoziţia de la MȚR propune o reîmprospătare a memoriei.
OraşROD. La Cărtureşti
Dacă ați trecut pe la Târgul cadourilor deștepte de la mansarda Verona în perioada sărbătorilor, sigur ați văzut și spațiul dedicat ROD.
CartePortret de grup cu generaţia 80. Interviuri
Volumul cuprinde: douăzeci de interviuri reale cu poeţi optzecişti, unul imaginar cu Cristian Popescu şi altul concluziv cu Nicolae Manolescu (mentorul Cenaclului de Luni), interesant intitulat „Menirea unui critic este să constate cum este ceea ce este.”
OraşMoştenirea Storck
El, sculptor, ea, pictoriță. Frederic și Cecilia Cuțescu Storck au creat la București o dinastie de artiști. Patru generații, copii și nepoți au urmat calea artelor. Moștenirea culturală a familiei se află într-o casă atelier din centrul Bucureștiului.
FeaturesLa gura sobei
În epoca încălzirii centralizate, am pornit în căutarea focurilor de altădată. Case vechi adăpostesc localuri cu pretenţii, cu specific cultural sau baruri pentru gaşca de prieteni, fiecare reconstituind cadrul invernal în stil propriu.
Evenimentul luniiReînnoirea tapiseriei contemporane din 1950 până în zilele noastre
Maeştrii tapiseri de la Gobelins şi Beauvais sunt expuşi la MNAC şi MNAR într-un dialog provocator cu maeştrii artei (pre- şi post-) moderne, reînnoind o artă aflată la limita esteticului cu funcţionalul şi a privirii cu tactilul.
Invitatul luniiHangiul mamă
Pe o stradă din centrul Vienei se află unul dintre multele restaurante excelente şi discrete, şarmant-morbide, vechi de aproape un secol şi nerenovate de decenii..
RestauranteLa gura sobei: La Scena
O după-amiază jazz la gura sobei. Pe frigul ăsta, ce-ţi poţi dori mai mult?
RestauranteLa gura sobei: La Copac
Semnalizat discret, pe una dintre străzile lăturalnice din centru, e destul de uşor să treci pe lângă La Copac, dacă nu eşti familiarizat cu zona. Dar pentru că ar fi păcat să nu-i treceţi pragul, vă atenţionez!
FeaturesAlexandru Tocilescu. The show must go on
Alexandru Tocilescu a plecat dintre noi. Dar spectacolele lui vor mai ţine o perioadă afişul teatrelor. Apoi ne vor rămâne memoria şi benzile înregistrate, care vor deveni din ce în ce mai infidele...
RestauranteLa gura sobei: Crama Domnească
Un meniu bine ales, construit pe principiul „ca la mama acasă”, cu tochitură şi păstrămioară, cu pui la jar sau tras în sabie, toate bine coapte sau fripte, şi un decor de poveste.
CafeneleLa gura sobei: Hobby Café
Vrei să păcăleşti gerul şi nu te hotărăşti în care dintre localurile din Centrul Vechi să te încălzeşti? Noi am găsit Hobby Café, la intersecţia străzilor Mântuleasa şi Negustori.
FeaturesPierre Assouline: „Am norocul să primesc multe cărţi”
De şapte ani, blogul La République des livres, semnat de scriitorul şi jurnalistul Pierre Assouline, analizează tot ce se întâmplă în Franţa literară.
FeaturesCu dragoste, din închisoare
Este prima dată când Radu Muntean și Alex Baciu co-regizează, cunoscută fiind colaborarea celor doi (alături de Răzvan Rădulescu) pentru scenariile filmelor "Hârtia va fi albastră", "Boogie" și "Marți, după Crăciun".
Foto - ReportajO copertă, o fotografie și puțină „allkimie”
Extravaganțe. Prima copertă a anului 2012. Cum să arate fotografia? Cum ilustrăm conceptul acestui Cover Story? După mai multe idei și brainstorming-uri, am decis ca însăși coperta să fie una extravagantă.