Ema Stere
A lucrat ca redactor de carte într-o editură, traducător, asistent, apoi lector universitar la Facultatea de Psihologie și Științele Educației (Universitatea din București). Din 2006 este co-realizator, împreună cu Attila Vizauer, al emisiunii „Vorba de cultură” (Radio România Cultural).
Doru Stoica: „Mă simt SF-ist în felul meu”
Când vine vorba despre planurile sale scriitoricești, Doru Stoica folosește cuvinte vagi: „probabil”, „sper”, „visez” și „caut”. A publicat un singur volum, dar vrea deja să schimbe macazul. Pe cât pariu că într-o direcție și mai bună?
Cronică de carte "Cabana memoriei" - Tony Judt
Igor Mocanu şi Ema Stere au analizat, în parte, "Cabana Memoriei", cartea scrisă de de Tony Judt si apărută la Editura Polirom.
Portret de grup cu generaţia 80. Interviuri
Volumul cuprinde: douăzeci de interviuri reale cu poeţi optzecişti, unul imaginar cu Cristian Popescu şi altul concluziv cu Nicolae Manolescu (mentorul Cenaclului de Luni), interesant intitulat „Menirea unui critic este să constate cum este ceea ce este.”
Pierre Assouline: „Am norocul să primesc multe cărţi”
De şapte ani, blogul La République des livres, semnat de scriitorul şi jurnalistul Pierre Assouline, analizează tot ce se întâmplă în Franţa literară.
„poetul să aibă părul ondulat şi lunguţ”
Ce e mai extravagant? Anonimatul lui iv cel naiv, „tipul fictiv” care ne-a făcut pe toţi un pic poeţi, ori curajul Editurii Vellant de a publica un debutant în condiţii grafice demne de un laureat Nobel?
Chimia morții - Simon Beckett
Prim volum al unei serii avându-l drept erou pe David Hunter, antropolog medico-legal, "Chimia morții" vorbește mai puțin despre chimie și mai mult despre moarte.
Cărţi pentru copii: "Moș Crăciun" - Mauri Kunnas
Având subtitlul „O carte despre Moș Crăciun și spiridușii săi de pe muntele Korvatunturi din Laponia”, această minunăție viu colorată poate fi așezată cu încredere sub bradul oricărui copil.
Istoria literară ca roman polițist
Două știri au apărut în presa internațională la doar câteva săptămâni una de alta, ambele legate de scriitoarea britanică Jane Austen (1775-1817).
„Ura! Ura! Dula, Să trăiască Palilula!”
Undeva în Palilula este, după cum probabil știți, titlul filmului la care regizorul Silviu Purcărete lucrează de câțiva ani și pe care toată lumea abia așteaptă să-l vadă.
Daruri de citit. Cadouri de Crăciun pentru iubitorii de cărţi
Aflaţi care sunt recomandările editorilor BeWhere! în materie de cadouri de Crăciun din numărul special al revistei BeWhere! Pentru iubitorii de literatura, Ema Stere, editorul secţiunii Carte, propune: