Ema Stere
A lucrat ca redactor de carte într-o editură, traducător, asistent, apoi lector universitar la Facultatea de Psihologie și Științele Educației (Universitatea din București). Din 2006 este co-realizator, împreună cu Attila Vizauer, al emisiunii „Vorba de cultură” (Radio România Cultural).
Nazismul: o istorie ilustrată. Ascensiunea şi prăbuşirea lui Adolf Hitler
Cei care citesc cărți de istorie pentru a afla fapte vor fi puțin mirați de această carte, ce pare a privi povestea celui de-al Treilea Reich printr-un ochean ușor descentrat.
Coşovei: „Cultura română nu mai are nevoie de dușmani, ci de prieteni”
Scriitorul Traian T. Coşovei are în spate mulţi ani de presă culturală, motiv pentru care l-am invitat la o discuţie fără fasoane despre ce şi cum se mai scrie la gazetă.
Copilărie - J.M. Coetzee
Volumele de amintiri din copilărie au, dacă scriitorul este bun, un anume şarm duios, chiar şi când se referă la evenimente de toată banalitatea.
Fotografie de grup cu scriitoare uitate - Bianca Burţa-Cernat
Se întâmplă destul de rar ca o teză de doctorat în filologie să prindă atât de bine la publicul nefilolog, ca acest volum al Biancăi Burţa-Cernat.
Bianca Burţa-Cernat: „Adelele şi Otiliile sunt mult mai comode”
Bianca Burţa-Cernat era la grădiniţă când a aflat că există şi femei scriitoare. Puţine, foarte puţine, dar există!
„Regret că nu l-am avut pe Cioran în emisiune”
Vizitatorii târgului de carte Bookfest au avut ocazia să îl vadă în carne și oase pe jurnalistul francez Bernard Pivot, a cărui emisiune Bouillon de culture aduna mulți iubitori de literatură români în fața televizoarelor, prin anii 1990...
«Je regrette de ne pas avoir pu interviewer Cioran»
Les visiteurs à la foire du livre Bookfest ont eu la chance de voir en chair et en os le journaliste français Bernard Pivot, dont l’émission Bouillon de culture réunissait, dans les années ‘90,beaucoup d’amateurs roumains de littérature devant leurs télé.
Sora - Rosamund Lupton
Povestea din spatele acestui roman de debut este aproape mai interesantă decât romanul însuși. Ajunsă la 40 de ani, ușor angoasată de statutul ei de mamă full-time cu doi copii mici, britanica Rosamund Lupton a decis că e timpul să scrie o carte.
Floarea vârstei - Jane Fonda
La ultima ediție a Festivalului de la Cannes, Jane Fonda a făcut senzație pe covorul roșu, afișând, la cei 74 de ani ai ei, un corp atletic și subțire, un zâmbet perfect, o piele prea puțin ridată...
Pe aici au trecut Cuţitarii - Jennifer Egan
Întâmplările cărții acoperă cinci decenii, din anii 1970 până în 2020 și ceva, și se petrec mai ales în New York.