[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 24/01/2013
Simbol rock. Simbol comunist

Simbol rock. Simbol comunist

Poate că acest (încercat) manifest ar fi fost mai nimerit să ia forma unei scrisori deschise către Municipalitate, dar, se pare, aceasta s-a sesizat deja. Să încep cu începutul.

De la începutul anilor '90, Sala Palatului a găzduit unele dintre cele mai mari nume ale muzicii mondiale: de la Joan Baez la Uriah Heep, Chick Corea, de la Cesaria Evora la Manu Chao sau Steve Vai... Anunțul că Myles Kannedy și Slash vor urca pe aceasta scenă la început de februarie m-a cutremurat. Și nici până astăzi nu mi-am revenit din șoc. Pare incredibil că nici nu trebuie să ne imaginăm, pentru că vom experimenta live. Unul dintre simbolurile rock va urca, cu joben și purcel, pe scena prăfuită, în sala cu acustică (sau inginer de sunet) lipsă, unde cândva, la scenă deschisă, un alt simbol era aplaudat la fiecare congres.
Să fie un fel de ostentativă palmă dată istoriei sau doar o lipsă de spații de concerte în Capitală? Vom șede cuminței pe scaunele incomode din catifea roșie sau vom privi uluiți la un public dezlănțuit de genul Gogol Bordello/Manu Chao din 2011? Totul depinde de noi.
Până la urmă, ce-i drept, românul e poate cel mai adaptabil om (și) când vine vorba de concerte. În general, el vine să bifeze, să fie văzut, să mănânce și să bea ceva (în cazul de față, non-alcoolic). Dar dacă Slash va avea țigara în colțul gurii, noi vom putea fuma?...