Editoriale
De ce nu surâde Maia?
Ştim cu toţii că teatrul este o artă prin excelenţă socială, inseparabilă de problemele comunităţii căreia i se adresează.
O poveste cu hărţi
Acum 4 ani, când am început proiectul Trasee urbane în Bucureşti, am plecat de la ideea de a promova patrimoniul arhitectural al Bucureştiului...
Despre extravaganţă şi demonii ei
Extravaganţă, extravaganţe: purtare, ţinută, atitudine ieşite din comun; faptă lipsită de judecată; excentricitate, ciudăţenie, bizarerie.
Thinking Outside the Box-office
Box-office-ul pentru 2011 arăta că spectatorii români (în jur de 350.000 dintre ei) sunt dependenți de seria Pirații din Caraibe, iar la o distanță de vreo 150.000 de spectatori se regăsesc rețetele deja probate cu Marea mahmureală 2 și Saga Amurg.
Ieşit din comun
Excentric. Original. Teribilist... Cuvinte care definesc aceeaşi stare de fapt. Atât de dorită de unii, însă la care prea puţini reuşesc să ajungă.
Normalitatea ieşită din comun
Pentru a ilustra tema acestei ediții am gândit o copertă specială. Și nu vorbim despre culori speciale și lacuri selective cerute la tipar, așa cum se obișnuiește în proiectele de marketing.
Schiţă nocturnă
Bucureştiul e un oraş în care ar trebui să trăim noaptea. Nu doar pentru că poţi ajunge din Rahova la Romană în mai puţin de 10 minute.
Red Hot Chili Peppers. 5 ani de la Barça la Bucureşti
În primăvara lui 2006, la final de mai, mă aflam într-un press-trip în Barcelona. Trei zile de conferințe, dar și trei zile în care să vizitez cât mai multe obiective turistice. Mult Gaudi, desigur.
Un spectacol cât ai bea un pahar cu apă: „Sunt un orb”
"Sunt un orb" se joacă de câțiva ani cu sala plină, și de fiecare dată cu succes. Mălăele se joacă cu emoțiile publicului, cu microfonul, cu versurile unor poeți nemuritori: Nichita Stănescu, Teodor Pâcă, George Topârceanu sau Emil Brumaru.
La revedere, domnule Tocilescu
Nu îmi plac necroloagele, deşi viaţa este neiertătoare (sau mai degrabă moartea),aşa că a trebuit să scriu mai multe de-a lungul timpului.