Cristiana Gavrilă
Este absolventă a UNATC I.L. Caragiale, Bucureşti, secţia Teatrologie.Colaborări la publicaţiile Curentul, Luceafărul, Drama, Teatrul azi, yorick.ro şi la Radio România Actualităţi. În prezent, este secretar literar la Teatrul Naţional Bucureşti şi editor al revistei BeWhere!
Felix Alexa şi Marius Manole, o poveste în opt spectacole
În urmă cu zece ani, regizorul Felix Alexa aducea la Naţional un actor: Marius Manole. Între timp, numele lui a devenit „necesar” pe afiş, şi pentru regizori, şi pentru public. Povestea unei prietenii... în opt spectacole.
India Song, piesa unui film
De curând, am dat peste o cărticică. M-au atras numele autoarei Marguerite Duras şi celebritatea filmului născut din această carte.
Dragostea... în dimensiuni mari. Raluca Vermeşan la debut
În raportul calitate-simplitate, Teatrul Act nu se dezminte aproape niciodată. La fel stau lucrurile şi cu spectacolul regizat de Cristi Juncu, XXL (Fat Pig) după textul lui Neil LaBute.
Dragoș Buhagiar și dublul său
Dragoş Buhagiar este unul dintre cei mai interesanţi artişti români. Fiecare spectacol arată un alt chip al scenografului. Alături de el, regizorii par să meargă la sigur.
Actori în timpul liber
Victoria Dicu este actriţă la TNB şi iniţiatoarea unei noi şcoli de teatru pentru amatori, care chiar îi poartă numele, Victoria Art. Ne povesteşte la ce folosesc cursurile de actorie în viaţa de zi cu zi.
Moşteniri, crime şi alte bucurii
Personaj: o actriţă româncă emigrată în Franţa. Intrigă: o moştenire şi o crimă (despre care aflăm mai târziu).
O Furtuna în vis - cronică
În noua viziune a lui Silviu Purcărete, Furtuna se întâmplă într-un coşmar al lui Prospero, dulce ca o răzbunare premeditată, o repetiţie în gând, ale cărei detalii sunt înşirate cu meticulozitatea absurdă a visului.
Tinerii în teatru
De curând, scriam despre Campania „Artiştii pentru artişti”, iniţiată de Uniter pentru ajutarea artiştilor bătrâni şi bolnavi.
Looking for Shakespeare
Festivalului Internaţional Shakespeare ne aduce, din doi în doi ani, mari spectacole. Ediţia din acest an se desfăşoară între 23 aprilie şi 3 mai, la Craiova şi Bucureşti.
„Artişti pentru artişti” sau decenţă pentru artişti
În afară de premii, gale şi festivaluri, evenimente în jurul cărora se comentază mult, se emit acorduri şi „dezacorduri”, mă rog, în general se face tam-tam, UNITER este şi iniţiatorul unui alt proiect, la fel de important, ...