[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Cristiana Gavrilă

Este absolventă a UNATC I.L. Caragiale, Bucureşti, secţia Teatrologie.Colaborări la publicaţiile Curentul, Luceafărul, Drama, Teatrul azi, yorick.ro şi la Radio România Actualităţi. În prezent, este secretar literar la Teatrul Naţional Bucureşti şi editor al revistei BeWhere!

editori.bewhere.ro/cristiana-gavrila/
Cine (și de ce) investește în cultură: Gilda Lazăr

Cine (și de ce) investește în cultură: Gilda Lazăr

Directorul Corporate Affairs & Communications al JTI şi Preşedintele Raiffeisen Bank România sunt doi oameni de afaceri care sprijină „cu viziune” spaţiul artelor.

Cine (și de ce) investește în cultură: Steven van Groningen

Cine (și de ce) investește în cultură: Steven van Groningen

Este preşedintele Raiffeisen România din 2002. A făcut sport de performanţă şi este un „fin” degustător de arte. Dar şi un generos finanţator, prin instituţia pe care o conduce, pentru multe evenimente culturale din domeniul filmului, artelor vizuale, teatrului...

Despre şcoală... ca privilegiu

Despre şcoală... ca privilegiu

O mare profesoară şi studenta ei… acum, o mare actriţă. Reîntâlnirea, după 26 de ani de la terminarea facultăţii! Aceasta ar fi descrierea în date reale a spectacolului Vocea umană, de la Metropolis.

Despre viaţă, cu patetism
Sibiu Platonov de A.P. Cehov, regia Alexandru Dabija

Despre viaţă, cu patetism

Existenţa întreagă este o farsă sinistră, iar noi, oamenii, nişte bieţi bufoni în mâinile unui destin uneori comic, alteori grotesc, dar niciodată tragic cu adevărat.

O poveste japoneză
Sibiu O poveste japoneză de Chikamatsu Monzaemon, regia Yasuda Masahiro

O poveste japoneză

Pentru asiatici, teatrul a reprezentat dintotdeauna un mod de existenţă, apropiat de mister şi de ritual, o artă secretă a cărei magie este dezvoltată printr-o tehnică desăvârşită, perfecţionată continuu prin antrenamentul actorului.

Andrei Şerban în imagini
Cluj-Napoca Cehov, Shakespeare, Bergman văzuţi de Andrei Şerban.

Andrei Şerban în imagini

Există o artă a fotografiei şi o alta, a fotografiei de teatru. Sunt puţini cei care reuşesc să înregistreze, în imagini încremenite, suflul viu al scenei.

Teatrul şi managerii lui

Teatrul şi managerii lui

În România zilelor noastre, când spui artă – şi, mai ales, teatru – te gândeşti la ceva absolut nerentabil. Este aproape imposibil să faci conexiuni între o instituţie de cultură şi o afacere de succes.

Istvan Teglas: „Nu ştiu dacă sunt actor sau dansator”
Istvan Teglas, n. 1981. Actor, performer. Spectacole în care îl puteţi vedea: Corp şi anti-Corp | D’ale noastre | Epopeea lui Ghilgamesh | Câtă speranţă 
 

Istvan Teglas: „Nu ştiu dacă sunt actor sau dansator”

Istvan Teglas este o specie rară de artist în România. Dacă îl vezi mişcându-se, nu ai crede că nu e dansator cu „diplomă” şi încă „ceva”, iar în teatru îi remarci expresivitatea. Despre cum se amestecă lucrurile când eşti actor şi performer, într-un interviu de Cristiana Gavrilă

La dans, domnule Caragiale!
D’ale noastre. 6 şi 7 oct., ora 20:00, TNB, 9 oct., T. N. „Marin Sorescu”, Craiova

La dans, domnule Caragiale!

Când ne gândim la Caragiale, ne vin în minte, ca într-un dicteu automat, replici, personaje, situaţii. Scrisori pierdute, carnavaluri, nopţi furtunoase, Mitici şi Caţavenci, Zoi şi Miţe, politică şi sex. Curat murdar!

Festivalul Național de Teatru 2012. Silviu Purcărete în gros-plan
FNT 2012 înseamnă 18 teatre şi 34 de spectacole reunite în 6 secţiuni! Spectacolul de deschidere are loc vineri, 26 oct, ora 18.00, la TNB, Sala Mare: „D'ale noastre” de Gigi Căciuleanu.

Festivalul Național de Teatru 2012. Silviu Purcărete în gros-plan

În perioada 26 oct.-4 nov., Festivalul Naţional de Teatru aduce în Bucureşti cele mai importante producţii ale stagiunii trecute. A 22-a ediţie a FNT stă sub semnul celor doi autori cărora UNESCO le-a dedicat anul 2012, Strindberg şi conaţionalul Caragiale.