Carte
Bianca Burţa-Cernat: „Adelele şi Otiliile sunt mult mai comode”
Bianca Burţa-Cernat era la grădiniţă când a aflat că există şi femei scriitoare. Puţine, foarte puţine, dar există!
BeWhere the Fest is!: Poezia e la Bistriţa!
Face poezia ce face, emoţionează domni şi domnişoare, mişcă munţi, cutreieră oraşe, dar în fiecare an se întoarce la Bistriţa, unde este ademenită, curtată şi cu atenţie ascultată pe scena Centrului Multicultural Sinagogă.
Sora - Rosamund Lupton
Povestea din spatele acestui roman de debut este aproape mai interesantă decât romanul însuși. Ajunsă la 40 de ani, ușor angoasată de statutul ei de mamă full-time cu doi copii mici, britanica Rosamund Lupton a decis că e timpul să scrie o carte.
Floarea vârstei - Jane Fonda
La ultima ediție a Festivalului de la Cannes, Jane Fonda a făcut senzație pe covorul roșu, afișând, la cei 74 de ani ai ei, un corp atletic și subțire, un zâmbet perfect, o piele prea puțin ridată...
Alice în Ţara din Oglindă, la Editura Arthur
Una dintre cele mai citite şi îndrăgite cărţi pentru copii, Alice în Ţara din Oglindă, a apărut la Editura Arthur, traducerea fiind realizată de Antoaneta Ralian, iar ilustraţiile de Irina Dobrescu.
Info cărţi
Madame Céline este titlul unui volum recent publicat în Franța, dedicat văduvei unuia dintre cei mai importanți scriitori ai secolului XX: Louis-Ferdinand Céline.
Autor în vizor: Justina Irimia
Absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine (Universitatea din București) în 2005, autoarea a călătorit în 27 de țări, dar a ales să povestească despre orașul lui Borges.
Cain - José Saramago
Cain este mai puţin despre cel care a ucis şi, cu toate astea, nu poate fi ucis, despre cel care va fi urmărit mereu de propriii lui paşi, osândiţi, şi ei, să nu se oprească niciodată.
Pe aici au trecut Cuţitarii - Jennifer Egan
Întâmplările cărții acoperă cinci decenii, din anii 1970 până în 2020 și ceva, și se petrec mai ales în New York.
Maus - Art Spiegelman
Când, în 1992, Art Spiegelman primea Pulitzer-ul pentru romanul său grafic, actul în sine era totodată un eveniment măreţ pentru întreaga breaslă a autorilor de bandă desenată, dar şi pentru canoanele romaneşti postmoderne de până atunci.