Carte
Dumnezeu: o amăgire (ediția a doua) - Richard Dawkins
Dumnezeu: o amăgire este o carte consistentă, care își propune să combată teoria creaționistă cu argumente din zone diverse: biologie, fizică, logică matematică etc.
Așa s-au întâmplat, așa le-am însemnat... (Luli August Sturdza)
Acest volum, probabil un colaj din texte scrise în diverse momente, ilustrează o personalitate despre care se știu puține în România.
Cuba continuă - Cosmin Bumbuț & Elena Stancu
Humberto crește cocoși pentru lupte; Guillermo face fotojurnalism de amorul artei; Alex închiriază camere turiștilor străini; bătrânul René Frometa este pictor naiv și ține un muzeu dedicat mamei sale.
La Playa Larga!
Dintre destinațiile exotice, iată una cu adevărat extraordinară: Cuba. Elena Stancu și Cosmin Bumbuț se aflau la al doilea, respectiv al cincilea drum în țara insulară a lui Fidel Castro, când au decis să conceapă împreună o carte.
Trei săptămâni în Himalaya - Marius Chivu
Trekking înseamnă (vă cer scuze dacă știți deja) să parcurgi un drum anevoios, mergând pe propriile picioare, într-o zonă în care nici nu există alte mijloace de transport. Exemplul tipic oferit de Wikipedia: Himalaya.
Marius Chivu: „N-aș vrea să pozez în erou”
Trei săptămâni în Himalaya, jurnalul de călătorie pe care Marius Chivu l-a publicat recent, dă cititorului ocazia (mentală) să urce - și să urce! – pe cel mai faimos munte din lume.
Trei luni în India. Interviu cu Sega
Sega este autorul unei cărți de călătorie (exterioară + interioară) cu titlul Namaste, apărută la Editura Humanitas. Despre experiența sa indiană și urmările sale a vorbit într-un interviu acordat revistei BeWhere!
Cum e, Mercier și Camier
În numărul trecut, când vorbeam despre volumul II al operelor lui Beckett, îmi manifestam nedumerirea privind criteriile după care au fost grupate romanele din această ediție.
Librăria Bastilia: Poveste cu o păpușă japoneză și mulți copii români
Fiindcă de necazurile prin care trece Barbie până obține o ținută perfectă m-am cam săturat, m-am hotărât să testez, împreună cu fetița mea, cum decurge asortarea în cazul chimonourilor, de exemplu.
Intelectuali la cratiţă. Amintiri culinare şi 50 de reţete
„Când a început să fie gătitul o chestie cool?”, l-am întrebat pe un prieten, cu care stăteam la bere. „Dar când n-a fost?!” s-a mirat el.