Carte
Recomandare BeWhere: „Versez” de Iv Cel Naiv.
Totul a pornit de la un blog cu poezii, semnate cu pseudonim: http://ivcelnaiv.blogspot.com
Album de fotografie şi gust: Bucătăria hoinară
A apărut Bucătăria hoinară. Călătorii delicioase prin România, un album de fotografii semnate de Răzvan Voiculescu, însoțit de un DVD cu scurtmetraje de Șerban Georgescu.
Portretul unei doamne: Antoaneta Ralian
Cu ocazia Târgului Gaudeamus, Editura Humanitas lansează pe piață o nouă colecție: „Portret”. Deschiderea o va face un volum ce poartă titlul Toamna decanei. Convorbiri cu Antoaneta Ralian și este realizat de Radu Paraschivescu.
"Violul − O poveste de dragoste" de Joyce Carol Oates
Cultura americană a dovedit, în anumite zone, o adevărată propensiune obsesivă pentru clişeu, pentru serializare. Înclinaţie sintetizată, în special, de filmele holywoodiene.
"Arhipelagul insomniei" de António Lobo Antunes
Obiectele nici nu dorm, nici nu visează frumos. Se îngrămădesc, se aşază în jurul fiecărui cuvânt, fiecărui gest, precum o închisoare în care straniile personaje se mişcă spectral, contaminaţi de această încremenire.
"Totul contează!" de Ron Currie Jr.
Roman de debut al unui scriitor care nu a publicat anterior decât proză scurtă, Totul contează! este alcătuit fragmentar, din voci care își pasează una alteia narațiunea ca pe o minge de fotbal.
"Orașele invizibile" de Italo Calvino
Oraşele invizibile este una dintre cele mai frumoase şi melancolice cărţi ale secolului XX.
Răzvan Petrescu vorbeşte despre fişa postului unui redactor de carte
Știe cineva cu ce se ocupă redactorul de carte? El însuși scriitor, Răzvan Petrescu îngrijește de 18 ani cărțile altora.
Lansare de carte: „Totul sub cer” de Matilde Asensi
Pentru o experiență chinezo-hispanică totală, recomandăm lansarea romanului „Totul sub cer” de Matilde Asensi (Ed. Humanitas Fiction), despre care am scris deja în prezentul număr de revistă.
Florin Iaru vorbeşte despre ultimul său volum: "Fraier de Bucureşti"
"Fraier de București", volumul de proze scurte semnat de Florin Iaru, se află la intersecția unor tendințe editoriale mai generale.