Carte
Putin despre cărţi şi Hollywood
A făcut valuri (inclusiv în România) articolul apărut pe 23 ianuarie în Nezavisimaya Gazeta sub semnătura primului ministru rus, Vladimir Putin.
Evanghelia după Iuda
Necazul cu thrillerele este că nu poţi povesti mare lucru despre ele, dacă nu vrei să le strici cheful de lectură potenţialilor cititori. Dar o indicaţie cât de vagă tot trebuie să oferi, dacă tot te-ai apucat.
Doru Stoica: „Mă simt SF-ist în felul meu”
Când vine vorba despre planurile sale scriitoricești, Doru Stoica folosește cuvinte vagi: „probabil”, „sper”, „visez” și „caut”. A publicat un singur volum, dar vrea deja să schimbe macazul. Pe cât pariu că într-o direcție și mai bună?
Bucătăria hoinară/Wonders of Cooking
Mi-ar plăcea să primesc, măcar o dată, un așa meniu, care, pe lângă o fotografie foarte dichisită a ceea ce aș putea presupune că voi primi în farfurie, să aibă și o ”porție” de povestire, ca un ingredient secret, fără de care nu se poate.
Ochi holbaţi şi păr vâlvoi
Purtând subtitlul „Experimente medicale ciudate care ne-au salvat viaţa”, cartea nu este o istorie a medicinei în sensul clasic al cuvântului.
Scrisori de dragoste pentru o prinţesă chineză
Există cărţi care te pot înspăimânta prin adevărul lor, cărţi care se aşază sub piele şi de care nu te poţi despărţi, cărţi traumatizante sau cele care te fac să ajungi mai repede la ceea ce nu ştiai că eşti, cărţi mai grele decât pământul.
Cronică de carte "Cabana memoriei" - Tony Judt
Igor Mocanu şi Ema Stere au analizat, în parte, "Cabana Memoriei", cartea scrisă de de Tony Judt si apărută la Editura Polirom.
Portret de grup cu generaţia 80. Interviuri
Volumul cuprinde: douăzeci de interviuri reale cu poeţi optzecişti, unul imaginar cu Cristian Popescu şi altul concluziv cu Nicolae Manolescu (mentorul Cenaclului de Luni), interesant intitulat „Menirea unui critic este să constate cum este ceea ce este.”
„poetul să aibă părul ondulat şi lunguţ”
Ce e mai extravagant? Anonimatul lui iv cel naiv, „tipul fictiv” care ne-a făcut pe toţi un pic poeţi, ori curajul Editurii Vellant de a publica un debutant în condiţii grafice demne de un laureat Nobel?
Chimia morții - Simon Beckett
Prim volum al unei serii avându-l drept erou pe David Hunter, antropolog medico-legal, "Chimia morții" vorbește mai puțin despre chimie și mai mult despre moarte.