[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Anca Negoiță publicat la: 10/07/2012

Colaborări al fresco

Colaborări al fresco

Ana Wagner şi Cristina Bazavan, Adrian Oianu şi Alex Moise, Roberto dal Seno şi Cristina Mazilu. Trei perechi de oameni au colaborat şi au creat ceea ce înseamnă o cină italiană, vara, în aer liber.

Al fresco este conceptul sub care berea italiană Peroni Nastro Azzuro a încheiat unul dintre cele mai interesante proiecte ale anului. Este vorba despre a cina în aer liber, vara, relaxat, într-o companie plăcută. Nimic mai simplu. Misiunea Collaborazioni a fost aceea de a crea o masă ideal de... proaspătă. Cele trei echipe de colaboratori implicate i-au avut ca participanţi pe Ana Wagner, artist plastic şi Cristina Bazavan, blogger la bazavan.ro, Adrian Oianu, fashion designer şi Alex Moise, blogger la dappergents.ro, Roberto dal Seno, master chef şi Cristina Mazilu, blogger la chez.mazilique.ro. Fiecare dintre aceştia şi-a propus să reinterpreteze într-o manieră cât mai italiană elemente gourmet şi de design pentru o cină al fresco.

 

Ana Wagner și Cristina Bazavan au creat piesa centrală pentru decorul mesei - o suprapunere de elemente din porțelan fin decorat cu picturi manuale aplicate chiar de artistă. În timpul procesului de creație alegerea culorilor și a temelor picturii au fost punctele centrale de dezbatere între cele două colaboratoare iar tema marină și cea florală, inspirată de designul italian al anilor ’60, au fost alese ca fiind cele mai potrivite abordări. 

 

Adrian Oianu și Alex Moise au creat un table runner care a „îmbrăcat” masa evenimentului Amici di Peroni. Format dintr-o construcție geometrică de panglici albastre (inspirate de celebrul nastro azzurro Peroni), creația face trimitere atât la tehnicile minuțioase elaborate de Oianu pentru a-și decora propriile creații vestimentare, cât și la eleganţa designului italian.

 

Meniul cinei a fost pregătit de master chef-ul italian Roberto dal Seno și de bloggerul culinar Cristina Mazilu. Aceştia au propus creații moleculare inspirate din vasta cultură  gastronomică a peninsulei mediteraneene.

L’Estate Peroni continuă cu evenimentele Cena di Peroni și concursul Peroni Yacht Week, în urma căruia participanții se pot bucura de o săptămână de sailing la bordul unei ambarcațiuni de lux, pe Riviera italiană,  în timp ce evoluția rezultatelor proiectului Collaborazioni poate fi urmărită pe site-urile Peroni dar și pe blogurile colaboratorilor implicați în proiect.