Aura Clara Marinescu
A coordonat Cronica Literelor și Artelor Române, un supliment cultural editat de cotidianul Cronica Română. Din 2008 face parte din redacția Adevărul. Domeniul responsabil: Cultură și Timp Liber. Din august 2011 este editor al secțiunii Oraș la revista lunară de cultură și timp liber BeWhere!
Big-bandul Ducelui Ellington revine în România
Una dintre orchestrele reprezentative de jazz ale lumii, celebrul big-band Duke Ellington Orchestra, revine în România la 10 noiembrie, într-un concert special la Sala Palatului.
Arta și măiestria Chinei, în expoziție la MȚR
Umbrelele, evantaiele și broderiile artei populare chinezești sunt adunate într-o expoziție la București. Vernisajul are loc luni, 17 octombrie, la ora 17.00, în Sala Irina Nicolau a Muzeului Țăranului Român și va rămâne deschisă până în 13 noiembrie
BeWhere the city is!
Vă invităm să luați pulsul orașului, să fiți martori, dar și participanți activi în viața sa.
Ca apa-n perete
În parcul Moghioroș, drumeţul are parte de o priveliște cu pretenții feerice pe cât de inutilă, pe atât de costisitoare: o fântână arteziană împroașcă apă multicoloră.
Viața de noapte de pe "Eminescu"
Seara, zarva de pe Mihai Eminescu se mai domolește: muncitorii încheie lucrul, comercianții închid obloanele. Șoseaua e mai liberă, însă trotuarele sunt pline – mai ales în fața cluburilor și a Teatrului Metropolis. Vă sfătuim (și vă dorim) să nu ajungeț
Pe strada Mihai Eminescu, ziua
Pe strada Mihai Eminescu găsești de la „Xerox – orice mărime”, mâncăruri „la botul calului”, chioșcuri de legume, cluburi și cârciumi până la biserici, ambasade, spectacole de teatru și servicii de ambulanță.
S-a deschis Grand Cinema Digiplex
14.000 de metri pătrați, 2.600 de locuri de vizionare cu fotolii ajustabile, 13 ecrane adaptate pentru suprafețe extinse de proiecție 3D – pe scurt Grand Cinema Digiplex, cel mai mare cinematograf din țară, deschis în Băneasa.
Opera Comică pentru Copii s-a mutat în Giulești
Sala Mare a Operei Comice pentru Copii (OCC) a fost renovată în câteva luni. Cu o acustică excelentă, sala era faimoasă încă de când a fost construită, în 1927, de către arhitectul Horia Creangă) și are și fosă de orchestră.
Costică Harja, locatarul din Cărturești
Costică Harja e mereu la Cărturești. Nu prea răsfoiește cărțile din rafturi, dar se îngrijește ca tomurile să aibă condiții bune de viață.
Metamorfoze urbane: Hanul lui Manuc
În apropiere de Piața Unirii, la o aruncătură de suliţă de Curtea Domnească, altădată loc de negoț pentru cei mai pricepuți comercianți, astăzi Hanul lui Manuc a redevenit loc de rendez-vous.