muzee romania
ŞtiriPe 8 decembrie va fi inaugurat Emil Kindlein Museum
Sâmbătă, 8 decembrie, de la ora 14:00, va fi inaugurat Emil Kindlein Museum, muzeu particular ce va funcţiona în cadrul librăriei Cartea de Nisip.
TurismMuzeul din Turnul cu ceas
În 1899, la Sighişoara, se deschidea Muzeul de Istorie. Simbol al oraşului, Turnul cu ceas are 64 de metri înălţime, 6 nivele şi 110 trepte, pe care le-am urcat. Şi mai are 4 turnuleţe pe colţuri. Până în 1556, aici a fost sediul primăriei oraşului.
OraşMuzeul Boierului Român. Conacul acoperit în întregime cu piatră şlefuită
Judeţul Giurgiu. Sat Hereşti. La 30 de kilometri de Bucureşti. Lângă biserică găsiţi un monument istoric, Muzeul Boierului Român.
OraşCaravana Muzeelor la Muzeul Tehnic
Copiii între 6 şi 10 ani îşi pot petrece vacanţa de vară prin intermediul jocului şi al artelor şi vor descoperi, pe înţelesul lor, câteva secrete ale muzeelor şi tehnici artistice inspirate de obiectele de preţ găzduite de acestea.
OraşRomânii îşi doresc cel mai mult un Muzeu al Filmului şi unul al Muzicii
Peste 3.000 de respondenţi au participat la sondajul de pe pagina de Facebook a Samsung România, menit să creioneze Noaptea Muzeelor 2013. Dorinţa lor: un muzeu al Filmului şi unul al Muzicii.
OraşRecord de vizitatori cu ocazia Nopţii Muzeelor 2012
Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” a avut la această ediţie a Nopţii Muzeelor un număr record de 21.723 de vizitatori, care au putut intra gratuit să admire expoziţia permanentă.
OraşReportaj: Turul Caselor Memoriale
Într-o duminică de mai, dacă nu aveți idei pentru petrecerea timpului liber, vă propunem un tur prin casele unor mari personalități ale culturii noastre. Noi am profitat de Ziua Porților Deschise de ieri și am „cotrobăit” cu atenție.
OraşMuzeul Copilăriei: Lumea mică a celui mic
Vernisajul celei de-a doua expoziţii din cadrul priectului Muzeului virtual al Copilăriei, Lumea mica a celui mic, are loc pe 3 mai, la Sala Irina Nicolau.
OraşMNIR a redeschis expoziția „Tezaur istoric”
Evenimentul marchează aniversarea a 40 de ani de la înfiinţarea Muzeului Naţional de Istorie a României, la 8 mai 1972. Tot cu această ocazie a fost lansat site-ul unui nou proiect al Muzeului Naţional de Istorie a României, „Oameni, locuri şi comori”.
OraşMuzeul Pompierilor, deschis miercuri pentru elevi și profesori
Elevii atrași de activitatea pompierilor bucureșteni sunt așteptați să viziteze Muzeul Național al Pompierilor (Foișorul de Foc), Facultatea de Pompieri, dar și unități ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Municipiului București.
OraşNou deschis: Muzeul Copilăriei
Zeci de muzee ale jucăriilor, ale trenurilor, ale păpuşilor, ale copilăriei sunt risipite prin Europa. Deocamdată, niciunul în România. Muzeul Ţăranului Român a iniţiat luna trecută un proiect care se va concretiza într-o astfel de instituţie.
OraşMuzeul Copilăriei: Primul episod dintr-o serie de 7
Muzeul Naţional al Ţăranului Român a prezentat aseară, 14 martie, la Sala Irina Nicolau, prima expoziție din cele 7 câte vor fi organizate în cadrul Muzeului Copilăriei.
OraşMini-reportaj: Cronică la „Mărțișor”
Lângă Piața Sudului este un Muzeu Memorial. Ca să intrați, bateți în toaca din fier. Tudor Arghezi și familia sa au trăit în lunca de la „Mărțișor” cei mai frumoși ani.
OraşRebreanu şi Minulescu, vecini de palier
Peste drum de Cotroceni, într-un bloc cu trei etaje, pe aceeaşi scară, au locuit familiile Rebreanu şi Minulescu, la apartamentele 11 şi 12. Interfon 5 şi 6, de curiozitate. Acum, aici, sunt două muzee memoriale.
OraşMoştenirea Storck
El, sculptor, ea, pictoriță. Frederic și Cecilia Cuțescu Storck au creat la București o dinastie de artiști. Patru generații, copii și nepoți au urmat calea artelor. Moștenirea culturală a familiei se află într-o casă atelier din centrul Bucureștiului.