[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

interviurile bewhere

Muzică clasicăIntelectualii şi muzica clasică

Profesorul Mircea Penescu, directorul general al Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” şi concertmaestrul Orchestrei Medicilor, crede că magia muzicii adevărate poate schimba oamenii.

MuzicăSimon Phillips: Am un sound aparte

Îl vom vedea performând alături de Hiromi Uehara şi Anthony Jackson, pe 10 noiembrie, la Sala Radio. Până atunci, Simon Phillips, renumit şi ca baterist al trupei Toto, a răspuns câtorva întrebări.

Expat CornerSimon Phillips: I have a distinctive sound

We'll be seeing him play along with Hiromi Uehara and Anthony Jackson on 10th of November in Bucharest. Until then, drummer Simon Phillips answered a few BeWhere! questions.

FilmDaniel McCoy de la Pixar invitat la Anim’est - Interviu video

Daniel McCoy este reprezentantul studioului de animație Pixar invitat al festivalului Anim’est; el a creat efecte vizuale pentru o serie de filme cunoscute și premiate precum A Bug`s Life, Toy Story 2, Monsters Inc., Finding Nemo, Up, Toy Story 3, The Incredibles şi Ratatouille, cât şi scurtmetraje.

Muzică clasicăLuiza Borac în cadenţele lui Lipatti

„Trebuie să urmăreşti muzica, nu cariera, să te concentrezi asupra a ceea ce faci şi, dacă eşti serios, poate vine şi cariera, invers însă nu cred că este bine.” Un interviu de Andrei Scarlatti. Foto: Alexandru Dolea

Muzică clasicăShani Diluka: „Orice pianist trebuie să aibă un sunet al lui”

În 9 octombrie, la Ateneu, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la naşterea lui Claude Debussy, pianista Shani Diluka a propus un recital în care a îmbinat armoniile savante ale compozitorului francez cu armoniile câtorva poeţi simbolişti: Baudelaire, Verlaine şi Mallarmé.

FilmNebănuite sunt căile răului

Un al doilea film al regizorului Cristian Mungiu, „După dealuri, a obţinut la Cannes premiul pentru interpretare feminină (Cristina Flutur şi Cosmina Stratan) şi pentru scenariu.

DansIstvan Teglas: „Nu ştiu dacă sunt actor sau dansator”

Istvan Teglas este o specie rară de artist în România. Dacă îl vezi mişcându-se, nu ai crede că nu e dansator cu „diplomă” şi încă „ceva”, iar în teatru îi remarci expresivitatea. Despre cum se amestecă lucrurile când eşti actor şi performer, într-un interviu de Cristiana Gavrilă

OraşȘerban Sturdza: „Lumea încă nu s-a prostit, încă nu e coruptă”

Fie că a moştenit proprietăţi cărora le-a conferit destinaţie publică, fie că reabilitează unele case sau le salvează pe altele, numele Sturdza are în continuare greutate. De ce anume se leagă acest nume în Bucureşti, într-un dialog cu Aura Clara Marinescu.

FilmCu seriozitate, despre comedie

Comedia populară, Despre oameni și melci, regizată de Tudor Giurgiu, a atins un număr record de spectatori în primele două săptămâni, mai ales pentru un film de gen, producție autohtonă.

OraşCauze fără clauze

Nicu Neamțu este un avocat pasionat de istoria orașului, care ar pleda oricând pentru cauza patrimoniului arhitectural. Un pasionat de trasee pe două roți.

Muzică clasicăDemocrație la pupitru

Iubitor de rock, operă şi simfonic, Tiberiu Soare, noul dirijor permanent al orchestrei Radio, într-o discuţie despre democraţia în munca cu orchestra.

Expat Corner„Vamos a crear sinergías cada vez mayores con la sociedad civil!”

Cómo se encuentran los españoles en la nueva residencia y qué es lo que le preparan al público rumano este año nos ha contado el director Juan Carlos Vidal, en una entrevista de Aura Clara Marinescu. Traducido por Alina Crața Bruj

Expat Corner„Încercăm să găsim sinergii cu societatea civilă!”

Institutul Cervantes s-a mutat din vechea casă într-un spaţiu generos din clădirea Hotelului Cişmigiu. Cum se simt spaniolii în noua reşedinţă şi ce pregătesc românilor anul acesta ne-a povestit directorul Juan Carlos Vidal, într-un interviu cu Aura Clara Marinescu. Traducere de Alina Crața Bruj

TeatruRadu Afrim: „Fac mişto de ipocrizie şi intoleranţă”

Radu Afrim este „copilul obraznic” al scenei. De 12 ani se amuză înviorând lumea teatrală de la noi cu reacţii extreme. Şoc şi sensibilitate, violenţă şi poezie, cald-rece. Facem o scurtă călătorie în lumea afrimiană a contrastelor. Password: să fii tu însuţi!

MuzicăZdob şi Zdub: „Energia nu poate fi imitată”

Sunt majori și continuă să experimenteze. Zdubii vorbesc despre succes, sacrificii, planuri, despre cel mai recent album produs în Germania. Mai exact, despre nume și renume.

ArtăDan Perjovschi: „Corpul era ieftin şi radical”

E greu de crezut că un artist aflat mai tot timpul în avion, cu o experienţă a check in-urilor destul de bogată, mai poate ţine pasul cu realitatea şi scena de artă din ţara de unde a plecat. Totuşi, Dan Perjovschi e unul dintre puţinii artişti căruia renumele şi consacrarea nu i-au afectat memoria.

CarteVasile Ernu: „Sper să nu găsesc un job bun!”

Născut în URSS, trăind de 22 de ani în România, Vasile Ernu este un personaj controversat – ceea ce îi place la nebunie. Ori de câte ori se simte prea „aşezat” (într‑un loc, într-un job), lasă totul baltă şi se apucă de altceva. Cu orice risc.

ShoppingCristina Bâtlan: „Am început prin a produce imposibilul”

Cristina Bâtlan a străbătut drumul de la nume la renume în 20 de ani. Musette este acum un brand cunoscut, cu francize în 10 ţări. Un nume 100% românesc cu renume internaţional.

MuzicăCatrinel Bejenariu, BiMS: Am plecat supărată pe România

„Sincer, vara asta n-am prea dormit”, amuzată, Catrinel începe istorisirea. Solista grupului Butterflies in My Stomach a călătorit mult, dar și mai mult a cântat.