[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

interviurile bewhere

MuzicăDave Lombardo: Am fost făcut să fiu pe scenă

Neînfricat și dur, Dave Lombardo dă câteva răspunsuri înaintea concertului pe care Philm îl va susține la București. Fondatorul proiectului nominalizează toboșarii pe care îi consideră inovativi la această oră, dar dezvăluie și obiceiurile din sala de repetiții.

Expat CornerDave Lombardo: I was meant to be on stage

Fearless and heavy, Dave Lombardo answers our questions, before first Philm’s concert in Bucharest.

MuzicăQ&A Up To Eleven

Formația Up To Eleven lansează la 20 noiembrie 2014, în clubul Mojo, single-ul „Mâine”. Înainte de eveniment, am stat de vorbă cu Mircea Petrescu (voce, chitară), Laurențiu Varlan (chitară), Liviu Popescu (bas) și Bogdan Moleșag (tobe, voce), pentru a lămuri cum stau lucrurile cu trupa bucureșteană.

Muzică3Q Pascale Mercier aka Mathematique

Înaintea performance-ului pe care îl susține la Grădina OAR, pe 29 mai, Pascale Mercier (21) a răspuns câtorva întrebări BeWhere!

Muzică„Colaj”, o partidă bună făcută de jucătorul TiPtiL

TiPtiL se pregătește să lanseze primul album de studio. „Colaj” va vedea lumina zilei pe 22 mai, printr-un concert la Studio Hermes din București. În urmă cu patru zile, cei cinci TiPtiLi au dat publicității și un nou videoclip.

FeaturesAlexandru Solomon: În România nu s-a făcut un examen serios al trecutului

Alexandru Solomon se pregătește de o nouă ediție a One World România, festival internațional dedicat drepturilor omului, al cărui director este încă de la prima ediție.

MuzicăMihnea Ferezan – autoportret

Trick of all trades pentru formația Roadkill Soda, Mihnea Ferezan s-a dezvăluit pentru BeWhere!, răspunzând unor întrebri fulger.

OraşDaniel Georges: „Bucureștiul este un oraș cu un caracter vizual dur”

„Bucureştiul industrial” nu există în ochii locuitorilor săi decât prin câteva uzine şi fabrici părăginite, care aşteaptă să fie distruse complet sau care ocupă spaţii unde ar putea fi ridicate mall-uri sau alte asemenea, îmi permit să spun, inutilităţi urbane.

OraşAdina Nanu: Haina nu-l face pe om. Imaginea, da

Ce au în comun un adăpost antiatomic din Grozăvești, ultima clasă a învățământului obligatoriu, îmbrăcămintea Coziei Oteteleșanu și toate diminețile oamenilor? Pe Adina Nanu, care le așază pe toate, elegant și cu sens, într-un Muzeu al Costumului fără taxă de intrare, dar plin de pasiune și energie.

MuzicăMircea Florian sau neînchipuitele feţe ale muzicii

Un nume fără de care termenul de muzică experimentală n-ar fi avut sens în România. Un nume de care se leagă generații întregi de muzicieni și amatori de muzică.

FeaturesIubiri în opoziție - de la Urs la Oscar

Filmul Poziția copilului a întors publicul român în sălile de cinema (peste 100.000 de spectatori, cifră record pentru România), grație și Ursului de Aur pe care filmul l-a primit la Festivalul de la Berlin.

Muzică30 de secunde de faimă, cu byron

Nu sunt neapărat experimentali, dar sunt experimentaţi. Sunt adepţii fusion, iar în martie au lansat al patrulea album de studio. Bilingv. 30 Seconds of Fame.

MuzicăAvishai Cohen: „Chick m-a învăţat cum să fiu un lider de trupă”

A lansat 13 albume, deţine propria casă de discuri şi poartă marca Chick Corea, care l-a numit „un muzician de geniu”. Acesta este, în câteva cuvinte, basistul israelian Avishai Cohen. La 43 de ani, Cohen – cu un palmares de invidiat şi lipsit de falsă modestie, este adeptul eleganţei în muzică.

Trends“La vie en rose” made in Romania

Adina Filculescu are 25 de ani şi foarte multă treabă. EnRose, afacerea de design floral pornită încă de pe băncile şcolii a împlinit acum mai bine de 4 ani. E drept că drumul e lung iar Adina e încă la început, dar ce început... înfloritor.

TeatruTeatru. Viaţă. Şi o distribuţie de excepţie

Mihai Constantin este unul dintre cei mai importanţi actori de astăzi. Despre o carieră solidă, crescută din roluri grele, şi o familie... cu distribuţie de excepţie:

Artă„Un ADN, așa, mai post-punk…”

Cu familia Rasovszky nu poți epuiza niciodată un subiect. Traversezi analiza parcursului artistic așa cum ai încerca să parcurgi inepui­zabilele galerii Uffizi, însă un Uffizi ceva mai post-suprarealist, post-punk și post-pop art.

Muzică clasicăCaragiale postmodern

Înaintea premierei mondiale a operei O scrisoare pierdută (16 decembrie, la Opera Naţională din Bucureşti), compozitorul Dan Dediu ne-a po­vestit despre un Caragiale din french-cancan.

FilmÎn distribuţie: un cuplu de actori

Actorii Ioana Flora şi Mihai Brătilă sunt căsătoriţi de 6 ani, povestesc despre începuturi, într-ale cuplului şi ale actoriei, despre vocaţie şi pedagogie, despre copiii de acasă şi des­pre cei de la şcoală într-un interviu de Florin Barbu.

CarteMonica Pillat: „Am luat exemplu de la părinţii mei”

De ani de zile, scriitoarea Monica Pillat publică scrisori şi amintiri din arhiva familiei sale. Împreună cu Barbu Cioculescu, semnează acum un volum memorialistic în dialog, dezvăluind cititorilor alte genealogii şi alte înrudiri, concrete sau spirituale, ale culturii noastre.

FilmȘcoala de Actorie în trei răspunsuri

Despre nevoile și exigențele unor noi generații de actori ne-a povestit regizorul Florin Șerban, fondatorul Școlii de film, într-un interviu realizat de Ileana Bîrsan.