best of 2012
Muzică clasicăBest of 2012. 2012 în turnee
Anul 2012 a fost pentru viaţa muzicală a României anul modei/maniei turneelor. Cu flautul de aur, cu un pian călător, cu un violoncel amorezat de minuni preclasice, cu o vioară obsedată de capriciile sonatelor lui Ysaÿe, toată lumea bună a plecat să colinde ţara.
TeatruBest of 2012. Scena. 2012
În artă, mai mult decât oriunde, topurile sunt subiective. De aceea, nu au valabilitate decât într-un anumit context. Doar faptul că rămâi cu gândul la nişte spectacole mult timp după ce le-ai văzut îţi dă dreptul să le subliniezi cu roşu în agenda publicului.
FilmBest of 2012. Film românesc, la export
În România, performanța filmului regizat de Tudor Giurgiu, Despre oameni și melci, de a depăși 60.000 de spectatori nu-i de lepădat. Însă, am selectat câteva reușite ale cinemaului românesc în străinătate. Acolo se vede mai bine.
ArtăBest of 2012. Bilanț subiectiv-expeditiv
Anul a fost un an extrem de încărcat, dens, inepuizabil pentru artele vizuale. Efectele lui se vor putea simți încă până spre jumătatea lui 2013.
OraşBest of 2012. Curat urban!
Case, locuri, evenimente care compun oraşul au fost trecute în revistă de-a lungul anului. Cel mai mult ne-au plăcut revitalizările, proiectele şi iniţiativele inedite care completează spaţiul urban bucureştean. Am pus cap la cap câteva piese din puzzle-ul Bucureşti.
CarteBest of 2012. O relectura
A trecut sărbătoarea americănească de Thanksgiving. Nu știu de ce pe asta n-am importat-o, dar dacă am fi făcut-o, ne-am fi putut ține de mânuțe în jurul mesei cu curcan sacrificial, exprimându-ne recunoștința pentru că în 2012:
MuzicăBest of 2012. Cele mai bune concerte
Dintre evenimentele găzduite de România anul acesta, am ales câteva la care era musai să ne numărăm printre spectatori. Iată alegerile noastre pentru Best Of Muzică 2012 – trei concerte de festival şi alte patru „independente”, evenimente cARe au primit cel mai mare punctaj din partea noastră.