[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Igor Mocanu publicat la: 3/05/2012

Noaptea albă a Galeriilor

Noaptea albă a Galeriilor

Între 25 şi 26 mai, arta contemporană autohtonă face o noapte albă, noaptea galeriilor.

NAG este un proiect care promovează arta contemporană în toate formele ei (arte vizuale, performance, muzică, dans etc.), susţinând totodată spaţiile dedicate acesteia (galerii de artă, spaţii alternative, proiecte independente curatoriale). Cea de-a şasea ediţie a NAG se va desfăşura şi anul acesta în peste 30 de spaţii consacrate sau alternative ce vor găzdui arta contemporană autohtonă în plină ebuliţie, incluzând şi Bucharest Biennale 5. Detalii despre cursul evenimentelor din acest an de la organizatoare, artista Suzana Dan:

 

suzana-dan.jpgPrin ce se deosebeşte ediţia de anul acesta de ediţiile din anii trecuţi?

 

Ediţia din acest an va fi ceva mai selectivă în ceea ce priveşte participarea în programul NAG. Doresc ca acest eveniment să rămână dedicat artei contemporane şi tinerilor artişti. Cu siguranţă, numărul galeriilor şi al spaţiilor alternative va fi altul decât în ediţia precedentă. Mai mult, începând cu acest an, harta NAG va delimita clar spaţiile dedicate artei contemporane a căror activitate este neîntreruptă pe tot parcursul anului, de cele cu statut temporar. Îmi este jenă că şi eu ridic aceeaşi jalbă în băţ legată de ajustările bugetului, dar şi NAG se încadrează, din păcate, în acest curent la modă, aşa că pot să mă laud că voi reuşi să produc un singur proiect special NAG în acest an. Dar care cu siguranţă nu va dezamăgi publicul!

 

Care sunt high-light-urile de anul acesta la NAG?

 

În niciuna dintre ediţiile NAG nu mi-a plăcut să „împing” în faţă anumite participări, fie că erau produse de către NAG, fie că erau propuneri ale galeriilor. Într-un domeniu căruia îi place să se definească drept unul prin excelenţă nedemocratic, îmi păstrez imparţialitatea şi neimplicarea curatorială. Cu siguranţă că participarea BB5 în programul NAG îşi va avea importanţa ei, dar, la fel de călduros, aş invita publicul să nu se teamă să meargă şi în spaţiile alternative sau în alte galerii, unele dintre ele cu un impact foarte mare pe scena artei contemporane internaţionale.