British Council
British Council a deschis centrul din România încă din anul 1938. Țara noastră a fost una dintre primele patru țări din lume în care s-a deschis un birou British Council, alături de Egipt, Portugalia și Polonia.
Înainte de 1989, British Council a funcţionat ca secţie culturală a Ambasadei Marii Britanii, având sediul într-o mica anexă din grădina ambasadei şi un personal format din doar patru angajaţi: doi englezi şi doi români.
Datorită enormei cereri de expertiză britanică şi informaţii despre Marea Britanie apărute în urma căderii regimului comunist din România, în 1990 British Council a căpătat identitate proprie şi şi-a stabilit sediul într-o frumoasă clădire din centrul Bucureştiului.
Începând cu 1990 am stabilit relaţii de parteneriat cu instituţii locale şi ne-am dezvoltat activitatea regională în Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Sibiu şi Timişoara.
Interesul puternic pe care îl avem pentru dezvoltarea României şi a legăturilor sale cu Marea Britanie ne-a determinat să achiziţionăm sediul în 1994 şi să îl restaurăm începând cu 1998, an în care am sărbătorit 60 de ani de la deschiderea British Council în România.
În anul 2000 sediul proaspăt restaurat, căruia i s-a adăugat clădirea Centrului de Predare a limbii engleze, a fost redeschis oficial de către Alteţa Sa Regală Prinţesa Anne şi de fostul Preşedinte al României, domnul Emil Constantinescu.
Trei ani mai târziu, în 2003 am inaugurat noul Centru British Council din Iaşi.
Pe 18 ianuarie 2007 am inaugurat Network Central, noua clădire a Centrului British Council din Bucureşti, în prezenţa preşedintelui British Council, Lordul Neil Kinnock.
În 2008 am sărbătorit 70 de ani de activitate în România.