Casa Vernescu
Calea Victoriei, strada-muzeu a Bucureștiului, este ca un album pe care-l străbați la pas, cu dese opriri și mirări. Casa Vernescu este una dintre aceste surprize, un loc unde trecutul și prezentul se întâlnesc într-un destin de excepție.
Istoria Casei Vernescu începe cu secole în urmă și ca orice poveste frumoasă, ascunde un trecut bogat și multă pasiune. Casa Vernescu a fost construită în 1821 de către boierul valah Filip Lenș, fiu al unui nobil de origine franceză. Palatul a fost ridicat pentru a fi oferit ca dar de nuntă miresei sale, Lisaveta Balotescu-Cărpinișanu. Un an mai mai târziu, în 1822, clădirea cade pradă unui incendiu devastator. Cu toate acestea, proprietarul reface imobilul, transformându-l în cel mai frumos palat al acelor vremuri din București.
Aflat chiar în inima Bucureştiului, restaurantul Casa Vernescu este unul dintre locurile care trebuie văzute măcar o dată în viaţă. Doar aici poate fi resimţită atmosfera de poveste a ceea ce însemna "la belle epoque". Decorul elegant încântă văzul, iar auriul, culoare aristocratică, predomină în combinaţie cu albul marmurei şi albastrul translucid al picturilor lui G.D Mirea de pe tavanul impresionant al clădirii. Totul este învăluit într-o lumină caldă şi plăcută, filtrată de vitraliile care frânează parcă scurgerea timpului: ziua şi noaptea deopotrivă, coloanele impunătoare, arcadele aurii şi monumentala scară din marmură de Guatemala ce domină holul fiind scăldate într-o aură atemporală.
Casa Vernescu este un loc aparte, unde modernitatea este exprimată prin fineţe, stil şi bun gust, într-un ambient de epocă.